the-ocean-race-europe-in-zomer-2025-naar-portsmouth

The Ocean Race Europe in zomer 2025 naar Portsmouth

16 September 2024

PORTSMOUTH- De Ocean Race Europe, een offshore zeilrace voor de foiling IMOCA-klasse, zal in de zomer van 2025 Portsmouth aan de zuidkust van Engeland als een van de zes tussenstops aandoen.Het evenement valt onder de vlag van The Ocean Race, de iconische offshore-race rond de wereld met volledige bemanning, die voor het eerst werd gehouden in 1973. Toen was Portsmouth zowel start- en finishha... Lees meer »

steeler-b50-aquazen-met-whirlpool-steelt-in-cannes-de-show

Steeler B50 AquaZen met whirlpool steelt in Cannes de show

16 September 2024

CANNES- Steeler Yachts uit Steenwijk heeft afgelopen week op het Cannes Yachting Festival de B50 AquaZen geïntroduceerd. De gelimiteerde editie van de bekroonde Steeler B50 heeft een unieke whirlpool onder het zonnebed en een grote outdoor TV in de kuip. De Whirlpool wordt gevuld met vers water en verwarmd via de 10 KW generator of walstroom. De B50 haalt nog steeds 36 knopen met het zwembad ... Lees meer »

suzuki-clean-ocean-project-op-18-september-in-‘s-hertogenbosch

Suzuki Clean Ocean Project op 18 september in ‘s-Hertogenbosch

16 September 2024

Leestijd: 2 minutenOp woensdag 18 september 2024 organiseert Suzuki het jaarlijkse Clean Ocean Project, een wereldwijd initiatief dat gericht is op het verminderen van plastic afval in maritieme gebieden en langs kustlijnen. Clean Ocean Project Plastic afval op zee is een steeds groter wordend milieuprobleem. Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic afval in zee terecht, met gigantische gevolgen... Lees meer »

anne-halma-en-hieke-schukken-nk-kampioen-in-vrijheidsklasse

Anne Halma en Hieke Schukken NK kampioen in Vrijheidsklasse

16 September 2024

LOOSDRECHT- Anne Halma is met Hieke Schukken op de Loosdrechtse plassen Nederlands kampioen in de Vrjheidsklasse geworden. Drie dagen streden 26 teams om de nationale titel. Halma, al vaker kampioen in deze nationale klasse, wist Menno Huisman en Jaap Wijnands dit keer voor te blijven. Eerder dit seizoen werd dit gelegenheidsduo sprint kampioen.Naast de Vrijheidsklasse streden de Javelins en Sharp... Lees meer »

holland-vaart-op-en-rond-oldambtmeer

Holland Vaart op en rond Oldambtmeer

16 September 2024

MIDWOLDA- Deze aflevering van Holland Vaart staat grotendeels in het teken van het Groningse Oldambtmeer en de Blauwestad. We gooien los bij Thijs Huisman, eigenaar van een zeilschool, bootverhuurbedrijf en jachthaven exploitant. Hij is een van de pioniers toen het Oldambtmeer werd aangelegd.Direct naar Holland Vaart op OldambtmeerWe gaan met de boot langs bij enkele bewoners van de Blauwestad,... Lees meer »

kws-gastheer-ek-hansa-klasse-2024

KWS gastheer EK Hansa Klasse 2024

14 September 2024

SNEEK- De Koninklijke Watersportvereniging Sneek is komende week gastheer van het Europees Kampioenschap Hansa Klasse 2024. Dit zeilevenement is uniek in zijn soort omdat zeilers met en zonder lichamelijke beperking vanuit heel Europa deelnemen. Het evenement vindt plaats van 16 tot en met 21 september op het Sneekermeer. Volgens Bob Schahinger, vicevoorzitter van de International Hansa Class A... Lees meer »

vaar-mee-van-nij-beets-via-aldeboarn-naar-akkrum

Vaar mee van Nij Beets via Aldeboarn naar Akkrum

14 September 2024

In 'Vaar mee met Watersport-TV' ben je onze gast aan boord van onze redactieboot. Je ervaart het gevoel van het varen door de mooiste vaargebieden. Onder de beelden hebben we het originele geluid laten staan...van het kabbelende water, de wind, vogels...tot de mede-watersporters die we tegenkomen.In deze aflevering varen we van Nij Beets via Aldeboarn naar Akkrum. Een prachtige route, unieke wol... Lees meer »